Service Daune Auto Decontam direct cu societatile de asigurari

Contact rapid: 021.9696

Angajari

La noi reparati fara sa platiti factura!

A.S.F va atentioneaza

Sunt obligat sa repar unde ma trimite asiguratorul?

1. Daca asiguratul/pagubitul este obligat sa efectueze reparatiile la o unitate service indicata de asigurator?

Asiguratul/pagubitul nu are obligatia sa repare autovehiculul la service-ul indicat de asigurator. Aceasta trebuie privita doar ca o recomandare. De regula, cu unitatile service recomandate, asiguratorii au incheiate conventii de colaborare de decontare directa. Avantajul il constituie faptul ca, la finalizarea reparatiei, autovehiculul poate fi predat proprietarului in baza unui accept de plata dat de asigurator intr-un termen cat mai scurt.

In orice situatie, pagubitii au posibilitatea de a efectua reparatia la orice unitate reparatoare doresc, indiferent daca aceasta se afla sau nu pe lista service-urilor cu care societatea de asigurare are incheiate conventii de colaborare.
2. Care este termenul legal de plata a unei despagubiri?

Termenele de plata difera in functie de forma de asigurare. Astfel avem:

  • Pentru evenimente produse din vina unei terte persoane ┼či dosarul de dauna se instrumenteaza de societatea de asigurare in baza politei de raspundere civila (RCA), termenul de plata este de maximum 15 zile de la data la care asiguratorul a definitivat investigatia necesara evaluarii sumei pe care este obligat sa o plateasca, sau de la data la care asiguratorul a primit o hotarare judecatoreasca definitiva cu privire la suma de despagubire pe care este obligat sa o plateasca;
  • Pentru evenimente avizate in baza politei de asigurare facultativa Casco, termenul de plata este cel prevazut contractual, contractul avand putere de lege intre parti.

Autoporand atentioneaza!

3. Directionarea pagubitilor catre service-uri

Practica obisnuita a societatilor de asigurari in ceea ce priveste directionarea pagubitilor RCA sau CASCO catre service-urile auto cu care au incheiat conventii de colaborare este, in general, in defavoarea beneficiarului despagubirii, din motive lesne de inteles:

  • Service-urile care au optat pentru contract de colaborare, respecta ora de manopera, materiale si piese intr-un tip de calcul... "Economic". In schimb, programul "AUDATEX" acceptat si recomandat international, care reglementeaza suma despagubirii SI DEDUCE SUMA EXACTA A FACTURII, nu mai este respectat. Astfel se ajunge la reduceri de 40-60% , prin impunerea multor restrictii, din contractul intre Service si Asigurari, una din urmarile acestui tip de economie o reprezinta si inlocuirea pieselor originale cu piese after-market si de multe ori cu piese second-hand.
  • Programul AUDATEX genereaza suma exacta a orelor de manopera, cantitatea exacta de piese si materiale utilizate, dand ocazia service-urilor sa respecte calitatea si garantia lucrarilor. Costul orei de manopera, de obicei, cuprins intre 50-120 Ron + TVA este ales de fiecare service in parte si procentual poate modifica foarte putin pretul devizului.
  • Astfel, acceptarea ca si calculatie a sumei din deviz generata de programul AUDATEX da ocazia service-urilor sa respecte calitatea finala a reparatiei.